nieuws

Zwolle wil Roze Zaterdag in 2020 organiseren

Als het aan Niek Lá Mon ligt, is Zwolle in 2020 het toneel van Roze Zaterdag. Lá Mon heeft een 24 pagina's tellend voorstel naar de organisatie van het evenement gestuurd, waarin een grachtenparade uiteraard niet mag ontbreken.
Als Zwolle in 2020 Roze Zaterdag mag organiseren, kleurt de stad de hele week roze. Met een pride-camping, infomarkt en grachtenparade moet de stad zich profileren als tolerante stad waarin iedereen welkom is. "We willen dit opzetten met partijen als de Zwolse Theaters en lokale horeca", vertelt Lá Mon. 

Bidbook
Maar zo ver is het nog niet. Het 'bidbook', waarin staat wat Zwolle te bieden heeft, is eergisteren ingediend. Als deze goedgekeurd is, moet de organisatie overtuigd worden tijdens een stadsbezoek, dat waarschijnlijk begin volgende maand is. 
Het is lastig in te schatten hoe groot de kans is dat Zwolle als winnaar uit de bus komt, vooral omdat de organisatie de kaken stijf op elkaar houdt over eventuele andere deelnemers. Er gingen geruchten dat ook Emmen in de race was, later bleek dit niet waar te zijn. "Toen ze hoorden dat Zwolle ook meedeed, trokken ze zich terug", aldus Lá Mon. 

40.000 euro
Financieel gezien is het organiseren van een Roze Zaterdag in Zwolle absoluut haalbaar, meent Lá Mon. "De gemeente heeft 40.000 euro voor het evenement gereserveerd, ook de provincie staat er achter. Dus financieel gaat het goed komen."
23 juni wordt tijdens de Roze Zaterdag in Gouda bekendgemaakt of Zwolle het evenement in 2020 mag organiseren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.