Bevrijdingsfestival maakt zich op voor drukke dag: "Voorspellingen kunnen niet beter"

Het Bevrijdingsfestival Overijssel maakt zich op voor een drukke dag. "De weersvoorspellingen kunnen niet beter. Er hangt een strak blauwe lucht boven Zwolle, alle seinen staan op groen. Het kan alleen maar goed gaan", vertelt organisator Annemien Brugging.

Ze verwacht dat 130.000 tot 140.000 mensen naar Zwolle zullen trekken vandaag. "We zetten in op een heel drukke dag. Mensen uit heel Overijssel komen naar Zwolle toe. We hebben een hoog publieksbereik in de regio, mensen komen met de trein van grote afstand", zegt ze.

Muziek met een boodschap

De muziek is natuurlijk een onderdeel van het Bevrijdingsfestival, maar de boodschap is volgens Brugging ook belangrijk. "We proberen op alle podia het thema mee te geven: 'Geef vrijheid door'. De presentator doet op ieder podium een inhoudelijk verhaal."

Ook is er een vrijheidsroute over het festival. Die route moet bezoekers van de hoofdpodia ook langs de andere projecten leiden. "Het is leuk als mensen hier weg gaan met het idee dat ze meer hebben beleefd dan alleen die band."

Het Bevrijdingsfestival Overijssel is vanaf 11.00 uur te volgen via een livestream op rtvoost.nl. Op TV Oost zijn vanaf 17.00 uur in Overijssel Vandaag ieder uur updates te zien vanuit Zwolle. Vanaf 22.00 uur is de afsluiting van het festival live te zien op TV Oost. Ook zijn er de hele dag updates op Radio Oost.

Deel dit artikel: