nieuws

Vak-P reageert op leedvermaak met spandoek bij meerdere stadions

Spandoek bij de Gelredome
Spandoek bij de Gelredome © Twitter / Vriendenkringexpress
Supportersvereniging Vak-P van FC Twente heeft op het leedvermaak dat de club ten deel viel na de degradatie gereageerd door spandoeken op te hangen bij stadions van verschillende Eredivisieclubs.
Een doek met de tekst "Leedvermaak is een groter compliment dan medelijden. Tot snel!" hing bij onder meer bij De Kuip van Feyenoord, bij het stadion van NAC Breda en bij Excelsior Rotterdam. 
Ook bij de GelreDome - waar FC Twente afgelopen zondag degradeerde - en bij buurman Heracles Almelo hing een doek. De tekst is een reactie op het leedvermaak dat in grote delen van het land ontstond na de degradatie van de Enschedese club.
Tegenactie NAC
Het spandoek van de Twentesupporters bij het Rat Verlegh Stadion in Breda was voor NAC-fans weer reden om iets terug te doen in Enschede. Voor de Grolsch Veste werd een grote hoeveelheid zout neergegooid en er stond een kratje Jupiler, refererend aan de naamgever van de Eerste Divisie.
"Wij strooien extra zout in jullie wonden, heel Nederland had de hoop dat jullie niet meer bestonden", stond er op een spandoek dat aan het stadion werd gehangen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.