nieuws

Succesvolle verwendag van stichting Mommies for Mommies in Deventer

Het haar in de krul, de nagels netjes en ook nog een piercing; in Deventer werd de verwendag van de stichting M4M's een groot succes. 150 moeders met een minimum inkomen lieten zich uitgebreid in de watten leggen.
Het zouden oorspronkelijk 75 moeders zijn maar toen een kwartier na de start alle plekjes al vergeven waren, besloot de organisatie de verwendag uit te breiden tot 150. Uit het hele land zijn de moeders afgereisd naar Deventer.

Minima

Overal stralende en lachende gezichten, de dames staan in de rij voor een nagelbehandeling of een gratis knipbeurt. De verwendag is specifiek voor mammies in moeilijke situaties. Moeders die het geld eerst uitgeven aan de kinderen en er daardoor zelf vrijwel altijd bij inschieten. "De laatste keer dat ik een kapper zag is minstens zeven jaar geleden!" Dat zegt één van de moeders met een grote lach op haar gezicht, de krultang doet intussen zijn werk. Margriet uit Beverwijk laat haar beenharen laseren. "Doet geen pijn hoor, en het schijnt dat je haren veel langer weg blijven!"

Zeldzaam

Cynthia uit Raalte heeft haar kinderen vandaag overgelaten aan de zorg van de stiefvader, voor haar zijn dagen als deze zeldzaam. "Dagen waarop je echt helemaal alleen tijd voor jezelf hebt?" Ze moet lachen om de vraag. "Want die dagen zijn er niet, nooit! En dus is dit heerlijk, ik geniet echt. Bovendien, ik laat m'n beide kindjes met inkt op m'n been zetten, daar had ik anders jaren voor moeten sparen."

Tongpiercing

Iedere moeder betaalt vijf euro aan de entreepoort en daarna is alles gratis. De nieuwe nagels, de kapper, zelfs een bezoek aan de tattooshop kost niks. En dus staat er al snel een flinke rij. Geduldig wachten de vrouwen tot ze aan de beurt zijn. 
In één van de behandelstoelen wacht Celeste op haar beurt. Haar benen trillen, een vriendin houdt haar hand vast. "Ik wilde een tongpiercing maar dat doen ze hier niet. Dus nu neem ik een paar gaatjes in m'n oren maar ik ben op van de zenuwen", zegt de jonge moeder uit Arnhem. Niet veel later, met de tranen nog in haar ogen, staat ze op uit de stoel en is ze twee piercings rijker. 

Sexy

"Nu kan ik me deze zomer weer sexy kleden!" Nathalie uit Boskoop straalt van geluk, als ze kijkt naar de nieuwe piercing in haar navel. "Ik had er eerder eentje maar die moest eruit toen ik zwanger was. Ik had geen geld voor een nieuwe, maar dit was mijn kans. Ik ben zo blij!"

Stralend

Oprichter van de organiserende stichting M4M's, Babette Jansen, staat het tafereel te bekijken. Vanmorgen was ze nog vreselijk zenuwachtig of het allemaal wel goed zou gaan maar nu moet ze concluderen dat het eigenlijk helemaal niet fout kon gaan. Met dank aan alle sponsors.
"Al die moeders hebben er zo naar uitgekeken. Ze stralen en lachen en dat is waar het mij om gaat. Dit is waar ik het voor doe, al die maanden voorbereiding."
In september houdt stichting M4M's opnieuw een verwendag voor moeders met een minimum inkomen. Babette Jansen: "Vandaag was verwendag 2.0, de volgende wordt nog groter en nog mooier!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.