nieuws

Chauffeurs buurtbus in tweestrijd: staken of niet?

Buschauffeurs in Twente leggen morgen grotendeels het werk neer voor een betere cao. De vrijwillige chauffeurs van buurtbussen zitter daardoor in een spagaat. Aan de ene kant willen ze collega's niet afvallen, maar aan de andere kant voelen ze ook de plicht om gewoon te rijden.
De chauffeurs van de buurtbus krijgen niet betaald. Maar dat betekent volgens Herman Kromhof, voorzitter van Buurtbus Hellendoorn, niet dat het vrijblijvend is.
"Wij zorgen dat er van 7 tot 19 uur wordt gereden. Dan moet je gewoon doorgaan. We hebben veel vragen gehad. Vorige week reden we niet, omdat het een landelijke staking was. Wij hebben een regionale en lokale plicht, die willen wij invullen."

Betere cao

Chauffeurs staken morgen voor een betere cao. Ze willen dat pauzes worden vastgelegd in hun cao. Ook willen ze lagere werkdruk. "De problemen van de chauffeurs herkennen we. Daar hebben wij ook mee te maken", vertelt Kromhof. "Maar wij rijden in onze eigen buurten, dus dat kunnen we gemakkelijker oplossen."

De bus in Hellendoorn rijdt morgen dan ook gewoon. "Het is een andere situatie dan vorige week. Dit is een estafettestaking, er is onzekerheid wie er rijden. Daarom pakken we onze verantwoordelijkheid."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.