nieuws

Vandaag in Twente reizen met het OV? Grote kans dat je niet ver komt

Wil je vandaag met het openbaar vervoer reizen? Let dan op in Twente, want hier laten de buschauffeurs van Keolis vandaag hun bus in de stalling staan.
De chauffeurs doen mee aan estafettestakingen om korte pauzes in de cao vast te leggen en de werkdruk te verlagen. Dat is het gevolg van de stroef verlopende cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgevers.
Het openbaar vervoer ligt niet helemaal stil in Twente, andere vervoerders brengen hun passagiers vandaag wel naar hun bestemming.

Estafettestakingen

Door de stakingen zal het openbaar vervoer in verschillende regio's stil komen te liggen. Dat zal niet tegelijk zijn, maar de regio's volgen elkaar op, in estafettevorm. De komende weken zijn in heel het land stakingen gepland.

Staking breken

Eind april lag het streekvervoer ook plat door een staking. Enkele vervoerders lieten daarbij bussen rijden om de staking te breken.
FNV heeft daarop de Inspectie SZW ingeschakeld. "Ik waarschuw werkgevers om dit soort grappen niet nog een keer uit te halen", zei FNV-bestuurder Paula Verhoef toen. "Stakingsbreking is uitstekend aantoonbaar. We deinzen niet terug voor gerechtelijke vervolging."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.