Voorwaardelijke taakstraf voor vader uit Vollenhove die zoon in sloot gooide

Een 40-jarige gevangenenbewaarder uit Vollenhove is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 90 uur met een proeftijd van drie jaar omdat hij zijn elf jaar oude zoon vorig jaar uit frustratie in de sloot gooide. Ook moet hij een schadevergoeding van 250 euro betalen.

De man had een bericht gekregen van de school van zijn zoontje dat de jongen met viltstiften aan het kliederen was geweest. Toen hij zag dat de jongen 'helemaal onder' zat, greep hij hem bij zijn oor en gooide hij hem in een sloot.

Thuis spoot hij zijn zoon af met koud water en gaf hem een 'trap onder de kont'". Daarna moest de jongen in zijn onderbroek en een t-shirt naar de woning van zijn moeder fietsen. De moeder deed aangifte van kindermishandeling.


Bang voor vader
Deskundigen gaven eerder aan dat de oud-militair en justitiewerknemer nogal een zwart-wit kijk op de wereld heeft. Die blik leidde ook tot de scheiding van het stel. Volgens de man was zijn ex niet streng genoeg voor de kinderen. De kinderen gaven in gesprekken met Veilig Thuis aan bang te zijn voor hun rechtlijnige vader. 


Of de man zijn baan kan behouden, is de vraag. Met de veroordeling op zak kan hij namelijk geen Verklaring van Goed Gedrag (VOG) meer overleggen. Zijn werkgever is pas na de zitting van twee weken geleden op de hoogte gebracht van de strafzaak.

Meer over dit onderwerp:
Kop van Overijssel Vollenhove Nieuws
Deel dit artikel: