Technisch directeur Nijkamp: "Ik wil met PEC Zwolle structureel Europa in"

Met PEC Zwolle structureel Europees voetbal spelen. Dat is de ambitie van technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC zwolle. "En structureel bij de top tien van Nederland", zei Nijkamp vanmiddag in De Oosttribune bij RTV Oost.

De technisch directeur ging in het programma niet in op zijn toekomstplannen. Als er ergens een vacature ontstaat, bijvoorbeeld bij de KNVB, wordt zijn naam genoemd. En als clubs op zoek zijn naar een sterke man op technisch vlak klinkt vaak de naam van Nijkamp. "Ik ga daar nu maar niks over zeggen", antwoordde Nijkamp lachend. "Want het is altijd zo dat je het niet wordt als je naam wordt genoemd."

Structureel subtop

Nee, Nijkamp heeft vooralsnog genoeg te doen in Zwolle. Hij wil omhoog met PEC Zwolle. Structureel in de subtop spelen. "Ik heb het heel goed naar mijn zin bij PEC en ik wil structureel met PEC Europa in. Als ik die ambitie verwezenlijkt heb en er komt een mooie kans om een stap te maken, zal iedereen dat begrijpen bij PEC Zwolle."

Om zijn ambities te verwezenlijken wacht Nijkamp nog een drukke zomer. De selectie van PEC Zwolle heeft versterking nodig, onder meer door het aanstaande vertrek van Saymak en Mokhtar.

Australische assistent

En door het vertrek van assistent-trainer Lodeweges naar de KNVB, is ook daar een nieuw gezicht nodig. Dat gezicht komt waarschijnlijk uit Australië. "We zijn na een tip van John van 't Schip in gesprek met iemand met een Australische achtergrond. Het is niet een goede vriend van John, maar hij kent hem wel." Om wie het gaat wilde Nijkamp niet zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: