Politieauto beschadigd na nachtelijke achtervolging bij Bergentheim

Politie Hardenberg heeft vannacht een oude bekende aangehouden na een wilde achtervolging over onverharde wegen en door een weiland. Daarbij liep de dienstwagen de nodige schade op.

Dat meldt de politie op hun Facebook-pagina

Hoge snelheid

Afgelopen nacht reden de agenten in de omgeving van Bergentheim toen ze een personenauto zagen rijden die hun aandacht trok. "De collega’s zagen een 'bekende' achter het stuur zitten waarvan ze wisten dat hij geen geldig rijbewijs had." De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er op hoge snelheid vandoor.

Wat volgde was een wilde achtervolging. De bestuurder probeerde de agenten af te schudden door met hoge snelheid een onverharde weg in te rijden, om vervolgens via een weiland weer op de openbare weg terecht te komen. Daarna stopte de automobilist vlakbij zijn eigen woning, waar hij op de oprit werd aanhouden. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen.


Flink proces-verbaal
Na de aanhouding bleek dat de dienstauto behoorlijke schade had opgelopen door achter de verdachte aan te rijden over de onverharde wegen en het weiland.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, rijden onder invloed van verdovende middelen, rijden met onverzekerd en geschorst voertuig én het bezit van inbrekerswerktuig. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle.Deel dit artikel: