nieuws

De voedselbank kan dankzij de RTV Oost voedselbankactie weer drie maanden vooruit

Vandaag zijn vele pallets vol levensmiddelen bezorgd bij diverse voedselbanken in Overijssel. Voor een bedrag van precies €64.823,37 mocht er besteld worden. Het geld is afkomstig uit de verkoop van virtuele voedselpakketten die via de RTV Oost website en het belteam verkocht zijn tijdens de voedselbankactie 2017.
In Hardenberg werden bij de Voedselbank Noord-Oost Overijssel zes pallets bezorgd. "We hebben nu genoeg staan voor de komende drie maanden", zegt voorzitter Hendrik Jan Pastink.
Het zijn voornamelijk 'droge' en houdbare goederen die besteld zijn. Op de pallets staan onder andere pakjes soep, houdbare melk, jam, pasta, en pindakaas.
Levensmiddelen van voedselbankactie 2017 gelost

Record

De voedselbankactie van 2017 was de meeste succesvolle tot nu toe. De opbrengst van in totaal €371.583,71  betekende een record. In 150 supermarkten door heel Overijssel werden door de voedselbanken levensmiddelen ingezameld.
Daarnaast bracht RTV Oost via belteams virtuele pakketten aan de man en kon er via de website een virtueel pakket besteld worden. Dit geld is naar rato van het aantal te helpen huishoudens per voedselbank verdeeld. Vandaag werden de goederen uitgeleverd.

Nieuwe opslag

De Voedselbank Noord-Oost Overijssel was net door de voorraad van de decemberactie in de supermarkten heen. Ze zijn dan ook erg blij met deze nieuwe voorraad.
Fotograaf: RTV Oost Levensmiddelen van voedselbankactie 2017 gelost
En die voorraad kon meteen gelost worden in de nieuwe opslag die nog helemaal leeg stond. "De bestaande opslag is veel te klein, gelukkig kunnen wij dit huren. Wij zijn blij en dankbaar dat de gemeente Hardenberg en Ommen de huur betalen", zegt voorzitter Hendrik Jan Pastink.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.