CDA wil zo snel mogelijk een oplossing voor reizigers Kamperlijntje en station Stadshagen

Verschillende CDA-fracties in Overijssel willen zo snel mogelijk een oplossing voor de reizigers op het Kamperlijntje. Bart van Moorsel, woordvoerder Verkeer en Vervoer van de CDA-Statenfractie: "Met name voor de reizigers die in Stadshagen willen op- en uitstappen, want zij hebben op dit moment een probleem."

Begin deze maand werd duidelijk dat de treinen op het Kamperlijntje niet met 140 kilometer per uur kunnen gaan rijden. Daardoor kan station Stadshagen niet open. En hoe de toekomst er voor het gloednieuwe station uitziet, is nog niet duidelijk.

Duidelijkheid voor reiziger

De betrokken partijen willen wachten met de volgende stap tot ProRail volgende maand het nieuwe bodemonderzoek presenteert. Maar de CDA-fracties, onder meer in Zwolle en Kampen, denken daar anders over, zegt Van Moorsel. "We moeten niet wachten tot de onderste steen boven is, maar ook naar hoe we het voor de reiziger zo makkelijk mogelijk kunnen maken."

De reiziger wil uiteindelijk gewoon reizen, zo is zijn oordeel. "En die wil ook zo veel mogelijk op- en uitstappen in Stadshagen. De voorzieningen liggen er, er kan bij wijze van morgen al een trein stoppen."

Meerdere oplossingen

De woordvoerder van de CDA-Statenfractie heeft zelf al ideeën over hoe het nu verder zou moeten. "Nu de trein er niet hard genoeg kan rijden, kun je denken aan de inzet van meer treinstellen op het Kamperlijntje. Of het hanteren van een andere dienstregeling. Er zijn meerdere oplossingen."

Het CDA vindt dat de provincie hierin het voortouw moet nemen, maar dat de kosten verhaald moeten worden op ProRail. "ProRail heeft aangegeven dat herstel van de spoorbaan niet tot een reële optie behoort. Dan is de volgende vraag: welke reële optie is er dan wel? En zijn zij bereid de kosten te dragen?"

Deel dit artikel: