nieuws

FC Twente heeft tien raddraaiers in beeld: "We willen ze nooit meer in ons stadion"

De zwarte rook in de Grolsch Veste tijdens FC Twente - NAC
De zwarte rook in de Grolsch Veste tijdens FC Twente - NAC © News United / Dennis Bakker
De voorlopig laatste eredivisiewedstrijd van FC Twente ging afgelopen zondag gepaard met ongeregeldheden. Zo is de wedstrijd tweemaal onderbroken wegens het afsteken van vuurwerk en bestormden twee supporters het veld. Tien personen die een aandeel in de ongeregeldheden hadden, zijn inmiddels in beeld bij de club.
Bij de eerste staking van FC Twente tegen NAC Breda stond de Grolsch Veste vol met gitzwarte rook, veroorzaakt door rookbommen. Maar ook na afloop gingen meerdere fans 'de grens over', schrijft FC Twente op de clubwebsite.

Identiteit bekend

Samen met het Openbaar Ministerie, de gemeente, KNVB en politie heeft de club de afgelopen dagen de beveiligingsbeelden bestudeerd. Op basis van die beelden hebben de veiligheidspartners vervolgstappen bepaald.
Van de meeste raddraaiers is de identiteit inmiddels bekend. Zo ook van de twee mannen die het veld opliepen. De politie is naar aanleiding van de diverse incidenten zondag een strafrechtelijk onderzoek gestart. 

Onacceptabel

Directeur Erik Velderman laat op de site weten dat hij het gedrag van de tien onacceptabel vindt. “Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er veel emotie is na dit verschrikkelijke seizoen. We weten ook dat niet iedereen daar op dezelfde manier uiting aan geeft. Maar wat er zondag is gebeurd, dat kunnen we nooit accepteren."

Stadionverboden

Hoe het vuurwerk in het stadion kon komen, is nog de grote vraag. "Natuurlijk onderzoeken we hoe het vuurwerk kon binnenkomen", stelt Velderman.
Maar voor hem is één ding zo klaar als een klontje. "We willen hen gewoon niet meer in ons stadion hebben. Een aantal van hen zal een levenslang stadionverbod krijgen als het aan ons ligt", doelt de directeur op de supporters die over de schreef gingen.

2.000 euro schade

De schade aan het veld als gevolg van het vuurwerk bedraagt 2.000 euro. FC Twente wil deze schade verhalen op de daders.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.