nieuws

"Gasproducent Vermillion moet gesprek aan met bewoners Eesveen"

De provinciale politiek wil dat gasproducent Vermillion beter zijn best doet om in overleg te gaan met bewoners van Eesveen. Bewoners klaagden vandaag bij de provincie over de gebrekkige communicatie rondom de gaswinning in hun woonplaats.
Vermillion wint sinds enkele jaren gas in de omgeving van Eesveen. Het bedrijf wil nu de gaswinning flink opvoeren met het slaan van een tweede put.

Omwonenden krijgen moeilijk gehoor

Omwonenden zijn bang voor verzakkingen, waardoor huizen schade oplopen of minder waard worden. Wanneer ze vragen hebben over de activiteiten van Vermillion, krijgen ze maar moeilijk gehoor bij verantwoordelijke bedrijven of bij de overheid.
Vandaag waren ook vertegenwoordigers van Vermillion te gast op het provinciehuis in Zwolle. De aanwezige politici deden na het beklag van omwonenden een dringend beroep op het bedrijf om de communicatie te verbeteren.

Niet te negeren

ChristenUnie-Statenlid Sybren Stelpstra: "Mensen worden steeds mondiger. Dat kun je niet negeren als bedrijf. Je moet zorgen dat je draagvlak vindt bij omwonenden voor je activiteiten. Misschien lastig voor een technisch georiënteerd bedrijf als Vermillion, maar juist daarom heel belangrijk."
Vermillion deed voorzichtig een toezegging om de handschoen op te pakken. Het bedrijf gaat proberen om vaker in gesprek te gaan met de bewoners van Eesveen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.