nieuws

Bewoners Eesveen willen duidelijkheid van Vermillion: "We worden slecht geïnformeerd"

Bewoners uit Eesveen willen dat gaswinningsbedrijf Vermillion meer het persoonlijke contact zoekt met de omwonenden. "Je weet als bewoner gewoon niet waar je mee te maken hebt", zegt bewoonster Jeanet van der Velde.
Ze sprak vandaag in het Provinciehuis en probeerde daarmee de problemen van de bewoners onder de aandacht te brengen. "We worden slecht geïnformeerd en worden niet betrokken bij de besluitvorming. Hopelijk is onze boodschap doorgedrongen tot de politici."

Prachtig gebied

Al sinds 2013 wordt er gas gewonnen in de regio en nu komt daar misschien nog een regio bij, iets verderop. Dit is tegen het zere been van veel inwoners. "We wonen in een prachtig gebied, op de grens van drie provincies."
Vermillion wil verder bouwen op de huidige manier van communiceren. "En we proberen een paar verbeterslagen aan te brengen. Op die manier proberen we de dialoog aan te gaan en door communicatie de zorgen bij bewoners weg te nemen", zegt Robin Hamersma van Vermillion.

Wij tegen multinational

"Maar zodra het woord gaswinning valt krijg je te maken met waardevermindering van je huis. Het is wij tegen een multinational", stelt Van der Velde. Voor de buurtbewoners en Vermillion is het afwachten op de uitkomst van het instemmingsbesluit van minister Wiebes.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.