nieuws

Nieuwe OV-staking dreigt, FNV geeft vanmiddag uitsluitsel

Stakende buschauffeurs
Stakende buschauffeurs © RTV Oost
De vakbonden dreigen met nieuwe stakingen in het openbaar vervoer. Vanmiddag zal FNV bekendmaken of er weer gestaakt wordt en waar. Het is dus nog niet duidelijk of Overijsselse reizigers opnieuw getroffen worden.
Volgens FNV worden stakingen een paar dagen van te voren aangekondigd om de vervoerders te verrassen. Mocht er opnieuw gestaakt worden, dan zal die mogelijk volgende week plaatsvinden.
De vakbond stelt dat publieksvriendelijke acties, waarbij reizigers geen hinder ondervinden van het protest van chauffeurs, niet mogelijk zijn. In het verleden verbood de rechter zo'n publieksvriendelijke actie, omdat de actie 'niet onder het collectief actierecht valt'. Dat is bij een staking wel het geval.

Geen overeenkomst

Begin deze week en vorige week legden bus- en treinmedewerkers in onze provincie ook al het werk neer, samen met collega's uit andere delen van het land. Volgens FNV wilden de werkgevers nog niet tegemoet komen aan de vraag van chauffeurs om korte pauzes vast te leggen in de cao en de werkdruk te verlagen.
"Ze kiezen daarmee voor nieuwe stakingen", aldus de vakbond. Het lijkt er nu dus op dat er nog steeds geen akkoord tussen de bonden en de werkgevers is bereikt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.