nieuws

Topdarts in uitverkochte IJsselhallen in Zwolle tijdens Dutch Darts Masters

De IJsselhallen in Zwolle zijn de komende dagen het toneel waar de internationale dartstop zich meldt voor de Dutch Darts Masters. "We hebben hier een mooi grote locatie, die goed bereikbaar is. Dat zal een pluspunt zijn geweest voor de organisatie om voor Zwolle te kiezen", zegt woordvoerster Lisan Herbrink van de IJsselhallen.
En het publiek weet, zeker vandaag, de IJsselhallen prima te vinden want alle kaarten voor vandaag zijn uitverkocht. Voor zaterdag en zondag zijn nog enkele tickets beschikbaar, meldt de organisatie op de website van het evenement. 

Daar moet ik bij zijn

Onder hen ook een familie uit Zwolle. Uitgedost met oranje vlaggen, pruiken en sjaaltjes zijn ze naar de IJsselhallen getogen. "Ik vond het altijd al leuk om naar te kijken op televisie en toen ik hoorde dat er wedstrijden in de IJsselhallen gehouden werden, dacht ik direct: daar moet ik bij zijn."
Maar wie ze gaat zien vandaag: ze heeft geen idee. Dat lijkt ook niet het belangrijkste. Veel mensen komen om het eens mee te maken, zitten in zo'n grote zaal, aan de biertafels om te kijken naar dartstoppers. En dat begint voor sommigen al met een biertje, terwijl het net twaalf uur is geweest.
De mensen die er vanmiddag al zitten, komen niet meteen voor de grote namen, maar vooral voor de gezelligheid. De bekendste darters die vanavond in actie komen zijn Adrian Lewis en James Wade. Michael van Gerwen komt morgen in actie. 

Tweeduizend man

De keuze voor de IJsselhallen als toneel van de Dutch Darts Masters 2018 lijkt een logische. Zwolle ligt redelijk centraal in Nederland en de IJsselhallen zijn groot genoeg. "Vanavond verwachten wij zo'n tweeduizend mensen", aldus de woordvoerster van de IJsselhallen. 
Overigens is het darten niet het enige evenement, vanavond in de IJsselhallen. In een ander deel van het complex is vanavond ook de première van het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne. De bezoekers van beide evenementen zullen elkaar niet voor de voeten lopen. "Dat gaat precies goed", aldus de woordvoerster. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.