Minister Slob op werkbezoek in Overijssel om technisch onderwijs te zien

Technisch onderwijs, dat is waar het werkbezoek van minister Arie Slob aan Overijssel vandaag om draaide. De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media was vanochtend op de Technicampus in Deventer en later op scholengemeenschap CSG Het Reggesteyn in Rijssen om te kijken naar het technisch onderwijs.

Slob is op uitnodiging van gedeputeerde Eddy van Hijum naar Overijssel gekomen. De minister is vooral druk met het luisteren naar leerlingen en docenten die hun verhalen over het onderwijs delen. "Prachtig om in mijn eigen provincie naar deze praktijkvoorbeelden te kijken en luisteren", aldus de minister.

Weinig geschikte mensen

Bedrijven hebben al langere tijd moeite om geschikte technische vakmensen vinden.Dat was de aanleiding voor het bezoek van de minister. Het aantal vacatures in onder meer metaal, installatietechniek en ICT neemt toe.

Instroom

Tegelijkertijd daalt de instroom in het vmbo en mbo. Tijdens het werkbezoek laat gedeputeerde Eddy van Hijum zien hoe onderwijs, overheid en ondernemers in Overijssel samen werken aan het vergroten van de instroom in het technisch vakonderwijs.

"We moeten doen wat we kunnen"

Minister Slob beaamt het tekort aan vakmensen: "We moeten doen wat we kunnen. Jongeren moeten al vroeg kunnen kennismaken met dit vakgebied en we moeten als overheid blijven investeren in deze sector. Ik heb als minister gelukkig de mogelijkheid gekregen om de komende jaren te gaan investeren in het technisch onderwijs."

Deel dit artikel: