nieuws

Jong en oud werken samen bij een app voor belevingsroute Hengelo

Leerlingen zorg en welzijn van het Gilde College in Hengelo hebben een belevingsroute door de buurt-app gemaakt. Vanmorgen werd de belevingsroute Woolderes in gebruik genomen.
Om de HouVast Op Pad-app te realiseren hebben de leerlingen contact gezocht met bewoners van Het Woolde, een woonzorgcentrum van Carintreggeland. Aan de hand van hun verhalen en herinneringen zijn beelden gemaakt voor het samenstellen van de route.

'Leuk als herinnering'

Bij de presentatie loopt Ymke ter Beek van Kunstenmakers mee met de groep. "Het is een route van zo'n anderhalve kilometer", legt ze uit. "Onderweg zijn op de mobiele telefoon of tablet allerlei dingen te zien, die refereren aan vroeger. Leuk als herinnering voor de ouderen, maar zeker ook leerzaam voor de jongeren."
Eén van de deelnemende meisjes beaamt dat. "Samen met een vriendin heb ik iets gedaan met de scharensliep. Tegenwoordig bestaat die niet meer, maar vroeger kwam de scharensliep aan huis om scharen en messen te slijpen."

De Beatles

Andere zaken die onder meer in beeld en vaak ook geluid voorbij komen zijn de Beatles, de melkboer, de Volkswagen Kever of goederen die op de bon waren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.