nieuws

Gedeputeerde Traag stuurt opnieuw brief naar minister over Lelystad Airport

Gedeputeerde Annemieke Traag heeft opnieuw een brief aan de minister gestuurd om haar zorgen te uiten over het verloop rond vliegveld Lelystad Airport. Ze wil harde garanties van de minister.
De brief gaat er onder meer over dat het wantrouwen en de zorgen in Overijssel nog niet weg zijn als het gaat om de besluitvorming rond de opening van Airport Lelystad.
"Met de verbeteringen en het herstel van fouten in de MER komt u tegemoet aan een deel van onze bezwaren. Wij constateren echter dat er ten opzichte van de situatie van het MER 2014 sprake is van meer vliegbewegingen vanuit het zuiden en dat deze vliegtuigen niet in glijvlucht zullen vliegen. Dit leidt tot nieuwe geluidhinder", schrijft de gedeputeerde.

Toezeggingen
Gedeputeerde Traag constateert in haar brief dat de verbeteringen niet gegarandeerd zijn na de herindeling van het luchtruim. Dat wil ze wel.
Traag wil dat de toezeggingen van de minister wettelijk worden vast gelegd.
Verder vraagt ze minister Van Nieuwenhuizen om een open en transparant proces, om vliegtuigen zo snel als mogelijk is te laten stijgen naar een hoger luchtruim, om niet over stedelijk gebied te laten vliegen en om nulmetingen uit te voeren naar geluid en gezondheid.
Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over het proces rond vliegveld Lelystad, gedeputeerde Traag zal daarbij aanwezig zijn.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.