De 'vleermuizenboerderij' langs de N35 gaat nu echt tegen de grond

De 'vleermuizenboerderij' langs de N35 gaat nu dan toch echt tegen de vlakte. Het was de laatste hobbel die Rijkswaterstaat nog moest nemen voor de verbreding van de weg tussen Zwolle en Wijthmen.

Nou ja, niet dat de boerderij letterlijk in de weg stond: volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zou de verbreding van de weg geen vertraging oplopen, boerderij of niet. 

Maar onhandig was het wel: door de uitgestelde sloop moet al het verkeer over de N35 bij Zwolle met een flinke slinger om de 'vleermuizenboerderij'. En dat was opletten geblazen voor vrachtwagenchauffeurs.

Winterslaap duurde langer
In de oude boerderij hielden dwergvleermuizen het afgelopen halfjaar hun winterslaap. En die vleermuizen zijn een beschermde diersoort. Daarom mocht de sloop van het gebouw pas naar schatting halverwege april plaatsvinden.


Maar door het koele voorjaar, moest de sloop uitgesteld worden. De vleermuizen waren nog in rust, waardoor Rijkswaterstaat nog een maand moest wachten met het verwijderen van het laatste gebouw op de route van de nieuwe N35.

Tegen de vlakte

Maar nu gaat het gebouw dan toch echt tegen de vlakte, getuige de graafmachines die vandaag zijn gearriveerd. Dat wordt ook bevestigd door Rijkswaterstaat.

Als de boerderij is gesloopt, kunnen werknemers van aannemersbedrijf Heijmans ook beginnen met de werkzaamheden op de grond van de boerderij. Wanneer dat precies is, is nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Wijthmen N35 vleermuizen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: