nieuws

50PLUS Overijssel over 'vechtpartij': "Onzin, fractie is in totale harmonie"

Tijdens een vergadering van de Overijsselse afdeling van de politieke partij 50PLUS zijn vorige week klappen gevallen. Dat fractievoorzitter Fred Kerkhof en burgerlid Leendert Lodder tegenover elkaar stonden, klopt volgens beide heren echter totaal niet.
Kerkhof noemt de berichtgeving van De Telegraaf "onzin". "Dat durf ik met mijn hand op mijn hart te beweren. Ik had graag het politieonderzoek willen afwachten, maar ik word op deze manier dusdanig beschadigd dat ik wel moet reageren", briest Kerkhof.

Opstootje

Tijdens een vergadering in Deventer ontstond vorige week een opstootje. "De bestuursvergadering verliep totaal niet zoals we hadden gewild", reageert Lodder. "Er zijn al een paar vergaderingen geweest waarbij twee mensen de boel verstoorden. Nu maakten ze het zo bont dat ze de zaal weigerden te verlaten toen de voorzitter dat vroeg."
Toen de groep de vergadering wilde voortzetten in een andere zaal, wilden de twee weggestuurde leden zich nogmaals bij de groep voegen. "Daar zijn een paar mensen van ons geslagen uit boosheid", zegt Lodder.
Voor zover Lodder weet hebben drie mensen klappen gehad van de opstandige leden. "Het gaat om een vrouw die is geslagen, fractievoorzitter Fred Kerkhof is geslagen en de beheerder van het gebouw is geslagen."

"Bril van mijn neus geslagen"

Kerkhof hield beschadigingen aan zijn neus en rug over aan het voorval. "Mijn bril is van mijn neus geslagen. Ik heb drie klappen gehad, maar ik heb zelf geen klappen uitgedeeld", vult Kerkhof aan.
Dat Lodder en Kerkhof lijnrecht tegenover elkaar staan, is volgens het burgerlid niet het geval. "Er is totaal geen onenigheid in de fractie. Er is totale harmonie. We zijn zeer goed bevriend met elkaar en we vullen elkaar op een goede manier aan. Ik heb geen idee wie het tegendeel heeft gesuggereerd."
Kerkhof deelt die mening. Dat een van de twee opstandige leden aangifte heeft gedaan tegen Kerkhof, kan Lodder verklaren. "Ik heb begrepen dat die meneer die geslagen heeft een stoel heeft gepakt, toen is gestruikeld en achterover is gevallen."

Opstandige leden waren al langer lastig

De twee opstandige leden waren al langere tijd lastig binnen de fractie. "Ze hadden continu commentaar op het beleid van het bestuur. Ze probeerden invloed uit te oefenen, maar werden weggestemd", vertelt Lodder.
Dat de landelijke crisis waarin 50PLUS verkeert iets te maken heeft de toestand in Deventer - bijna het voltallige bestuur stapte gisteravond op - staat volgens Kerkhof "absoluut los van elkaar".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.