Brink in Deventer wordt versierd met kilometerslange gebreide sjaal

De zomer komt er aan, maar de Brink in Deventer wordt deze dagen toch flink ingepakt met een gebreide sjaal. Een sjaal van 2,2 kilometer lang. "In het leven moet je zelf de slingers ophangen, dat gaan we nu letterlijk doen", zegt Kim Arntzen. Vandaag wordt de 'slinger' gebruikt om de Wilhelminafontein te versieren.

"Sinds drie jaar zijn we bezig met een sociaal kunstproject, met mensen uit voorstad Oost", vertelt Arntzen. "Zij hadden zin om een hele lange sjaal van drie kilometer te breien, de omtrek van de wijk. Het project is vooral bedoeld voor de ontmoeting, voor de verbinding."

 

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar. Een mooie gelegenheid om de sjaal te gebruiken om de Brink te versieren. Doel is nog wel om de drie kilometer vol te maken. Arntzen hoopt dat Deventenaren zich aanmelden om mee te breien. 

Vandaag dus de Wilhelminafontein, morgen wordt de Waag ingepakt. "Zaterdagavond komt er een mooi breihuisje op de Brink te staan, dat wordt onze thuisbasis. Mensen die mee willen breien zijn van harte welkom. Wij hebben de bolletjes wol, kom met ons mee breien!"

Meer over dit onderwerp:
Deventer sjaal Brink Nieuws
Deel dit artikel: