nieuws

Hellendoorn wil twee fietsbruggen over N35 tussen Nijverdal en Haarle

Hellendoorn wil twee fietsbruggen
Hellendoorn wil twee fietsbruggen © RTV Oost / Ina Brouwer
Er moeten twee fietsbruggen over de N35 komen tussen Nijverdal en Haarle. Dat stelt het college van de gemeente Hellendoorn voor aan de gemeenteraad.
Eén brug moet bij de Oude Deventerweg komen en gaat alleen over de N35. De tweede komt dan ter hoogte van de Sallandse Berg en gaat over zowel de N35 als het spoor.
Tegelijk wil het college een aantal fiets- en voetgangersverbindingen verbeteren.

Varianten

In de afgelopen periode zijn meerdere varianten besproken met inwoners, omwonenden en belangenorganisaties. Veel fiets- en wandelorganisaties hadden volgens het college een duidelijke voorkeur voor de gekozen variant, variant 3.
In deze variant worden ook de fietsweg F35 doorgetrokken naar de Paarse Poort en wordt de Paarse Poort versterkt als toeristisch trefpunt. Dat moet een positief effect hebben op de economie in Nijverdal en Haarle.

Gemeenteraad aan zet

Als de gemeenteraad toestemming geeft, volgt een uitwerking waarin uitvoering en financiering aan de orde komen. Daarbij spelen provinciale en landelijke bijdragen voor zowel de F35 als de verbetering van de veiligheid van de N35 een belangrijke rol. Op grond van deze uitwerking neemt de raad dan een definitief besluit.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.