Duitse tomatenkweker in de puree: 11 ton tomaten voor voedselbanken in Overijssel

Hij zat even flink in de puree: een tomatenkweker net over de Duitse grens. Door het 'groeizame weer' had hij namelijk een overdosis tomaten. De voedselbanken in Twente en Deventer zijn er echter maar wat blij mee...

Vrijwilligers van de voedselbank reden vanmiddag met vijf koelbussen naar Duitsland om zich over de groente te ontfermen.

Geen aan en uit-knop

"Een combinatie van groeizaam weer en wat minder vraag veroorzaakte een overschot", vertelt Ruud Gardenbroek, voorzitter van de Voedselbank Enschede. "En tomatenplanten hebben nu eenmaal geen knopje om de groei even te doen stoppen..."

De tomaten werden overgebracht naar Twente, waarna ze werden gelost voor de voedselbanken in Enschede, Oldenzaal, Almelo en Hengelo. 

De buit verdeeld
Vanuit Enschede reed het konvooi vanmiddag naar het regionale distributiecentrum in Deventer. "Elf ton tomaten, da's veel te veel voor alleen Twente, vandaar dat we ze nu verdelen onder meerdere voedselbanken. Al met al is het een flinke partij prachtige tomaten, waar heel wat cliënten van kunnen eten."

Meer over dit onderwerp:
Enschede hengelo Almelo Oldenzaal Deventer Nieuws
Deel dit artikel: