Hoger beroep in moordzaak 'Dikke Lauwie' Deventer

De voor moord veroordeelde Grietje B. uit Deventer gaat in hoger beroep tegen haar straf. Ze werd 2 weken geleden door de rechtbank tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op haar man 'Dikke Lauwie' van Lies.

Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep. Justitie had 14 jaar geëist.

Dikke Lauwie werd vorig jaar april in zijn eigen woonwagen met vier kogels doodgeschoten door Grietje. Volgens de rechtbank is bewezen dat ze dat bewust heeft gedaan. 

Scheiden mocht niet

De twee hadden 35 jaar een relatie die steeds slechter verliep. Een scheiding zat er niet in. In de woonwagenwereld is een vrouw goed voor haar man. Tijdens de rechtszaak verklaarde Grietje B. dat het slachtoffer haar al vaak had geïntimideerd en mishandeld. Ook zou hij al zeker 20 keer een vuurwapen op haar hoofd gezet hebben. Dat zou hij ook gedaan hebben op de avond van zijn dood, tijdens de zoveelste ruzie. 

Grietje B. gaat in hoger beroep

Opzet

Volgens B. werd het op een bepaald moment rustig en dat was het moment dat ze het wapen uit de keuken haalde. Het was niet de bedoeling om Lauwie dood te schieten, aldus B., maar toen hij vanaf de bank overeind kwam ging het wapen uit zichzelf af.

Tijdens de rechtszaak gaf een wapendeskundige aan dat dat niet kan kloppen en dat is ook de mening van de rechtbank. Duidelijk werd dat Lauwie op de bank lag te slapen, toen hij werd beschoten. Drie kogels raakten hem in de borst, één in het hoofd.

Meer over dit onderwerp:
Deventer moord Nieuws
Deel dit artikel: