Twentse ondernemers in de binnenstad mogen elektrische vrachtfiets proberen

Ondernemers in de Twentse binnensteden, die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, kunnen vanaf nu een elektrische vrachtfiets uitproberen. In navolging van Zwolle en Deventer wordt de actie tot de zomer georganiseerd.

Ondernemers kunnen de fiets een week lang proberen. Bevalt het, dan kan de ondernemer subsidie krijgen van de provincie op de aanschaf ervan. 

Elektrische vrachtfiets

Een vrachtfiets is in de binnenstad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

De vrachtfietsactie is één van de projecten van de Logistiek Makelaars in Zwolle, Deventer en Enschede om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en minder CO2 uitstoot. De drie gemeenten hebben daarom de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) ondertekend. Het doel is de binnenstad in 2025 emissievrij te bevoorraden.

Meer over dit onderwerp:
Elektrische vrachtfiets Nieuws
Deel dit artikel: