Man uit Steenwijk overvallen in auto

Een 38-jarige man uit Steenwijk wordt 's nachts klemgereden en overvallen. Vervolgens wordt zijn auto in brand gestoken. In Onder de Loep de signalementen van de daders. Verder aandacht voor misdrijven in Haaksbergen, Deventer, Zwolle en Oldenzaal.

Steenwijk, man overvallen in auto

Op zondagmorgen 13 mei rond 02.55 uur reed een 38-jarige inwoner van Steenwijk met zijn auto over de Meppelerweg in de richting van de rotonde net voor de A32. Daar zag hij een zwarte auto op de carpoolplaats staan. Deze kwam vervolgens voor hem de weg op waardoor hij klemgereden werd. Er kwamen twee gemaskerde en geheel in zwart geklede mannen uit die zwarte auto. Zij dwongen het slachtoffer door te rijden naar de verderop gelegen Spoorbaanweg. Daar werd de man gedwongen tot afgifte van een geldbedrag. Door de daders werd de auto van het slachtoffer in brand gestoken. De daders reden waarschijnlijk weg in de richting van Meppel. In de uitzending meerdere vragen en signalementen van de daders.

Haaksbergen/Hengelo, inbraak in woning

Op donderdagavond 14 december werd ingebroken bij een woning aan de Blekerstraat. Wanneer de bewoners later die avond thuis komen, zien ze dat het huis volledig overhoop is gehaald. Bij de inbraak werd onder andere een pinpas weggenomen. Met deze pinpas werd korte tijd later gepind door twee onbekende mannen bij een pinautomaat aan de Marskant in Hengelo. Hierbij zijn twee onbekende jonge mannen vastgelegd op bewakingsbeelden. Wie kent of herkent hen?

 

Deventer, babbeltruc

Op zaterdagmiddag 30 december gaat de bel bij een 86-jarige inwoonster van Deventer. Aan de deur staan twee onbekende jonge vrouwen. Met een smoes weten ze de woning van de bejaarde vrouw binnen te komen. Pas later ontdekt de vrouw dat haar pinpas is gestolen. Met deze pinpas wordt later door een onbekende vrouw gepind. Hierbij is ze vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie kent of herkent de onbekende pinster?

 

Zwolle, diefstal pinpas op station

Op donderdagmiddag 1 februari wordt een 44-jarige vrouw ongemerkt bestolen van haar portemonnee op het station. Op bewakingsbeelden van het station is te zien hoe de vrouw, kort nadat ze haar OV chipkaart heeft opgewaardeerd, wordt bestolen. Kort daarna stelen twee onbekende mannen geld van haar rekening bij een bank aan de Willemskade. Hierbij zijn ze duidelijk gefilmd. Wie kent of herkent dit onbekende duo?

 

Deventer/Zwolle, diefstal iPhone uit winkel

Op maandagmiddag 12 februari wordt een iPhone gestolen bij een winkel aan de Lange Bisschopstraat. Op bewakingsbeelden van de winkel is te zien hoe een onbekende man het alarm onklaar weet te maken en de telefoon meeneemt. Dezelfde man slaat op 10 februari ook toe bij een telefoonwinkel in Zwolle. Wie kent of herkent deze onbekende man?

 

Oldenzaal, diefstal e-bike

Op donderdagavond 29 maart wordt een e-bike weggenomen uit de fietsenstalling van een supermarkt aan de Deken Scholtenstraat. De fiets werd, ondanks dat deze goed was afgesloten, meegenomen door een onbekende man. Deze man, en de diefstal, zijn duidelijk vastgelegd door een bewakingscamera. Wie kent of herkent deze onbekende man?

Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Deel dit artikel: