nieuws

Boete en voorwaardelijk rijverbod voor veroorzaker zwaar ongeluk N50

Het ongeluk op de N50
Het ongeluk op de N50 © Stefan Verkerk
De 22-jarige man die in november 2016 een zwaar ongeluk veroorzaakte op de N50 bij Kampen is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een boete van vijfhonderd euro en een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden.
De chauffeur reed met volle vaart in op een file op de N50. Een achttienjarige vrouw uit Urk raakte daarbij ernstig gewond. Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt dat de man zat te appen. Voor het Openbaar Ministerie staat vast dat de man niet oplette, maar de man ontkent dit.

Verwijderen appjes

Vlak na de botsing verwijderde de man vier appjes van zijn telefoon. Dit deed hij naar eigen zeggen uit "een soort van paniekreactie". Na het ongeluk bekommerde de man zich niet om de vrouw, omdat hij er vanuit ging dat ze de aanrijding niet had overleefd.
Tijdens de rechtszaak hield de man uit 's-Heerenbroek vol dat hij bezig was met een spiegelcheck en dat hij daardoor de file over het hoofd zag. Tegen hem was een werkstraf van 160 uur en een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar geëist.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.