Winkels in Rijssen-Holten blijven zondags dicht

De winkels in de gemeente Rijssen-Holten blijven op zondag gesloten. Het nieuwe college verandert daarmee het beleid voor winkelopstelling niet. Dat staat in het coalitieprogramma voor de periode 2018-2022.

SGP, ChristenUnie, CDA en Gemeentebelang zaten de afgelopen vier jaar in het college en gaan de komende vier jaar samen verder. "Wij hebben met elkaar afgesproken dat het huidige beleid voor winkelopenstelling gehandhaafd blijft", valt te lezen in het coalitieprogramma.

Cultuur van zondagsrust

Het nieuwe college wil hiermee de cultuur en beleving van zondag en zondagsrust behouden. Voor evenementen gelden verschillende regels voor Holten en Rijssen. "Evenementen en activiteiten op zondag zijn de kernen Holten en Dijkerhoek en de buurtschappen meer ingeburgerd dan in Rijssen."

"Beleid kan per kern anders zijn, er is ruimte voor verschil. Dit betekent dat een evenement in Holten ruimere openingstijden kan hanteren dan een evenement in Rijssen." De winkels zijn wel in allebei de dorpen op zondag gesloten.

Teleurstelling

Supermarkteigenaar Leon Haanstra uit Holten is teleurgesteld over het besluit. "Het is teleurstellend dat ze de geluiden van de inwoners daarmee teniet doen", reageert hij.

De zondagsopenstelling is al jaren een heet hangijzer in Rijssen-Holten. Vooral in Holten is veel vraag naar winkelen op zondag. D66 en VVD willen ook in Rijssen de deuren op zondag openen.

Deel dit artikel: