nieuws

UT ziet rechtszaak om Engels met vertrouwen tegemoet: "Alles volgens regels"

UT ziet rechtszaak met vertrouwen tegemoet
UT ziet rechtszaak met vertrouwen tegemoet © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Universiteit Twente kan zich niet vinden in het standpunt van de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON). Volgens de vereniging overtreedt de UT de regels door Engels als voertaal te gebruiken op een groot gedeelte van de opleidingen. BON wil de universiteit daarom voor de rechter dagen.
Volgens BON komt de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs in gevaar door de verengelsing. Docenten en studenten zouden in het Engels minder goed kunnen uitdrukken. Ook zijn er volgens de vereniging gevolgen voor de Nederlandse samenleving.
“De Universiteit Twente herkent zich niet in het standpunt dat de wet wordt overtreden door de Engelse voertaal van een groot deel van onze opleidingen", laat een woordvoerder van de universiteit weten.
"Wij houden ons in de afweging van de keuze voor Nederlandse of Engelse voertaal bij ieder van onze opleidingen zorgvuldig aan de wetgeving."

Rechtszaak

De universiteit laat weten nog geen dagvaarding te hebben ontvangen, maar vertrouwen te hebben in een goede afloop. 
"De Universiteit Twente is een technische universiteit, die in een wereldwijde context met grote internationale partners opereert. Van onze studenten is 40 procent en van onze medewerkers is 30 procent internationaal, met Engels als gemeenschappelijke taal. Een eventuele rechtszaak zien wij dan ook met vertrouwen tegemoet, als er al gronden zijn voor het starten van een rechtszaak", laat de woordvoerder van de UT weten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.