nieuws

Good Cause Rally in Enschede stopt definitief

Na elf succesvolle edities stopt de Good Cause Rally. Het organiseren van een recreatieve rally voor het goede doel is door de vernieuwde infrastructuur op de Vliegbasis Twente niet meer mogelijk.
"We hebben nog gekeken naar alternatieven, maar de basis is de rally, het rijden met zieke kinderen in een sportwagen. Wanneer dat niet meer mogelijk is, zijn wij als bestuur van mening dat je het hart uit het evenement haalt. En dus hebben we besloten definitief te stoppen met de organisatie", aldus initiatiefnemer en mede-organisator Richard de Haan.

Van toertocht naar rally

Wat in 2005 begon als klein tochtje door de provincie groeide de laatste jaren uit tot een groots evenement met jaarlijks rond de driehonderd gasten. Driehonderd zieke kinderen die, samen met hun ouders en broertjes en zusjes, een zorgeloze dag genieten kregen aangeboden van het bestuur van de Good Cause Rally.

Een jongensdroom

"Zelf mocht ik in 2007 te gast zijn. De omstandigheden waren natuurlijk helemaal niet leuk. Ik had leukemie. Maar de dag zelf was genieten, het kostte me heel veel energie, maar het was een jongensdroom die uitkwam", aldus de 26-jarige Maurice Mollink uit Nijverdal.

Stralende koppies

"Het evenement groeide en groeide en steeds weer waren die stralende gezichten van de kinderen reden genoeg om het jaarlijks te organiseren. Ondanks dat er heel veel vrije tijd in ging zitten", aldus De Haan.

Het goede doel blijft

"Aangezien het evenement vergunningstechnisch steeds lastiger wordt, mede door het monstertruckdrama in Haaksbergen een aantal jaren geleden, stoppen we definitief. Het goede doel blijft bestaan in een iets andere vorm. Volgende week vrijdag dragen we tijdens een besloten feestje het stokje over aan Stichting De Hoogvliegers", aldus een trotse Richard de Haan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.