Raalter ondernemers willen geen PvdA of D66 wethouder op economie

Ondernemers in de gemeente Raalte willen niet dat er een wethouder van PvdA of D66 de portefeuille economie krijgt. Dat schrijven ze in een brief aan wethouder Wout Wagenmans van Gemeentebelangen, de grootste partij in Raalte.

In Raalte zijn op dit moment coalitieonderhandelingen gaande tussen Gemeentebelangen, CDA, PvdA en D66. Gemeentenbelangen en CDA hebben de afgelopen vier jaar de coalitie gevormd.

Partijen niet uitgeblonken in steun aan ondernemers

Paul Maas van de Kring Raalter Werkgevers schrijft in een brief aan Wagenmans niet blij te zijn met de kans dat er een PvdA of D66 wethouder op economie komt. "Deze twee partijen hebben de afgelopen periode niet uitgeblonken in de ondersteuning van ondernemend Raalte."

"Zo was bijvoorbeeld zowel PvdA als D66 tegen de afschaffing van betaald parkeren in Raalte. Hiernaast heeft de PvdA bij de laatste verkiezingen met de hakken over de sloot één zetel in de raad behaald", noemt Maas als voorbeelden.

Zorgen

De samenwerking met Gemeentebelangen en CDA is in de afgelopen periode volgens Maas "constructief verlopen". Dat een PvdA of D66 wethouder op economie terecht komt staat nog niet vast, maar volgens bronnen van Maas is een akkoord dichtbij. Dat leidt tot zorgen bij de ondernemersverenigingen.

De brief is ondertekend door de Heinose Winkeliers, ROV Raalte, de Mariënheemse ondernemers, de Ondernemersvereniging Nieuw Heeten, Heino Aktief, Ondernemersvereniging Broekland, de Heetense ondernemersvereniging en de Kring van Raalter Werkgevers.

Deel dit artikel: