nieuws

Dalfsenaren kunnen via ansichtkaart meedenken over nieuwe burgemeester

Alle inwoners van Dalfsen hebben vandaag een ansichtkaart van de gemeente in de bus gekregen. Via de kaart roept de gemeente inwoners op om mee te denken over de nieuwe burgemeester.
"Wat voor iemand moet de nieuwe burgemeester volgens u zijn? En welke eigenschappen vindt u belangrijk?" Mensen die antwoord hebben op die vraag worden op de achterkant van de ansichtkaart gevraagd om een online enquête in te vullen. Een andere optie is een bezoekje aan één van de inloopbijeenkomsten.

Het is volgens gemeenteraadslid Luco Nijkamp van de ChristenUnie voor het eerst in Nederland dat de bevolking op deze manier betrokken wordt bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Belangrijk

"Als politiek vinden wij dat belangrijk, omdat de burgemeester niet alleen de voorzitter is van de gemeenteraad en van het dagelijks bestuur, maar ook de burgervader of burgermoeder is van al onze inwoners."

Inwoners die de kaart lezen zeggen het jammer te vinden dat de huidig burgemeester, Han Noten, ermee stopt. Hij gaat aan de slag als voorzitter van Ambulance Zorg Nederland.

Vergelijkbaar als Noten

Het liefst willen de inwoners iemand met vergelijkbare eigenschappen als Noten. "Een betrokken persoon met een groot netwerk en voldoende dossierkennis", is een van de reacties op straat.
Anderen vinden belangrijk dat de nieuwe burgemeester vaak zijn of haar gezicht laat zien buiten het gemeentehuis. "Niet alleen in Dalfsen zelf, maar ook in de kernen daarbuiten."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.