nieuws

Kamper wethouder met dood bedreigd; man uit Meppel moet zich verantwoorden

Meppeler moet zich verantwoorden voor politierechter in Zwolle
Meppeler moet zich verantwoorden voor politierechter in Zwolle © iStock
Wethouder Meijering van de gemeente Kampen werd eind vorig jaar door een 34-jarige man uit Meppel met de dood bedreigd. Vanmiddag moest de Meppeler zich verantwoorden voor de Zwolse politierechter. Dagblad van het Noorden was erbij.
Op 30 december vorig jaar kwam de dreigmail binnen bij de gemeente Kampen. In de mail gebruikte de man flinke scheldwoorden en bedreigde hij de CDA-wethouder met de dood.

'Niet mijn bedoeling'

'Hou jullie kankergereformeerde kutmannetje maar in de gaten, want met zulke uitspraken en met jullie kutgeloof heb je zijn doodsvonnis getekend. Kan hij eindelijk degene ontmoeten waar jullie je hele stumperige leven aan wijden....waar en wanneer komen jullie vanzelf achter, alvast gecondoleerd hahaha', schreef hij.
Meijering deed aangifte. Via het mailadres kwam de politie eenvoudig bij de man uit Meppel uit, die meteen bekende. "Het was niet mijn bedoeling om te bedreigen", zei de 34-jarige Jeroen van S. uit Meppel vandaag tegen de politierechter.

'Stomme actie'

Hij schrok toen de officier van justitie zijn dreigmail hardop voorlas. "In principe was het een stomme actie'", zei Van S. over zijn mail. "Als ik iemand wil bedreigen, had ik het wel stelselmatig gedaan. Ik was een bericht aan het lezen op internet en heb daar een reactie op gegeven. Ja, heel stom."

Van S. besefte niet wat hij teweeg had gebracht, zei hij. Hij stuurde de mail onder invloed van alcohol en weet niet meer op welk bericht hij reageerde. Maar op het uiten van een doodsbedreiging kan tot vier jaar cel worden opgelegd. 

Antisemitisme

De rechter wil graag weten of er iets mis is met de man. Hij kreeg eerder een boete gekregen voor antisemitisme; hij zou behoorlijk hebben gescholden op een bewaker van de Ziggo Dome, nadat hij de zaal was uitgezet. "Dat was puur uit frustratie'', zei Van S. erover.
Van S., die eerder niet reageerde op oproepen van de reclassering, wil alsnog graag uitleggen aan de instantie hoe het met hem gaat. De rechter gaf hem vandaag die kans. In augustus doet hij uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.