Promo-actie van Enschede raakt verkeerde snaar in Winterswijk

Een promotie-actie van Stichting Enschede Promotie zaterdagmiddag in het centrum van Winterswijk is helemaal verkeerd gevallen in het Achterhoekse dorp. Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is er zo ontstemd over dat hij een gesprek wil met zijn collega uit Enschede, Onno van Veldhuizen.

Bengevoord snapt dat Enschede de bezoekers uit Winterswijk er graag bij zou willen hebben. "Het was zaterdag gigantisch druk in Winterswijk. Maar wij moeten niet elkaars vliegen gaan afvangen. Daarvoor hebben we elkaar in het oosten te hard nodig", stelt Bengevoord.

Samenwerken

Het zou veel beter zijn als Enschede, samen met andere gemeenten uit het oosten van het land, haar pijlen zou richten op Duitsland en de Randstad. "Hoe krijgen wij de mensen daar zo ver dat ze hier komen winkelen", zegt Bengevoord.

Verkeerde snaar

De Enschedese promotie-actie raakte de verkeerde snaar bij de Winterswijkse burgemeester. Die stuurde direct een mail naar zijn collega-burgemeester Onno van Velthuizen. "Wij komen elkaar vaak tegen. We willen ook samen dingen oppakken. Dan is zo'n promotie-actie niet de verstandigste manier om met elkaar om te gaan. Daarover wil ik met hem praten."

Geïrriteerd

Ook ondernemers en het winkelende publiek ergerden zich zaterdag aan het opdringerige promotieteam uit Enschede. "Mensen waren geïrriteerd", weet Bengevoord. "Vroegen zich af wat dit nou weer voor gekkigheid was? Ze waren bewust aan het winkelen in Winterwijk, waar ze gratis kunnen parkeren. Waarom moet ik naar Enschede? Laat me met rust. Laat me lekker winkelen. Zonde van de energie dit."

Ondernemers wilden direct met tegenacties komen, maar daar is het volgens Bengevoord gelukkig niet van gekomen. Burgemeester Bengevoord hoopt niet dat het Enschedese promo-team in andere steden en dorpen in de Achterhoek opduikt. "Nogmaals, ik hoop dat we van elkaars kracht gebruik kunnen maken in plaats van bezoekers uit elkaars steden te halen." 

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: