nieuws

De plaatsing van de Zwolse busbrug over het spoor is gelukt

Het 110 meter lange stalen deel van de nieuwe busbrug bij het station in Zwolle is met succes op zijn plek gereden. De operatie heeft 24 uur geduurd en was via een tribune ter plekke en een webcam live te volgen door het publiek.
De busbrug is onderdeel van de Spoorzone, de herinrichting van het gebied rondom het station. Het inrijden van dit deel was een complexe operatie. De uitdaging zat hem in de combinatie van de S- vorm, de grootte, het gewicht van ruim 1.000 ton en de beperkte ruimte waarbinnen het geheel boven en naast het spoor moest worden verplaatst.

Meekijken

Vanaf zaterdagochtend vroeg tot en met zondagochtend volgden zo'n 2.000 inwoners van Zwolle en omgeving de werkzaamheden. Dat kon vanaf een speciaal hiervoor geplaatste tribune en vanaf de begane grond. Daarnaast volgden veel mensen het inrijden via de webcams op www.zwolle.nl/busbrug.

Monsterklus

“Petje af voor allen die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Er is een sterk staaltje vakmanschap aan de dag gelegd en veel Zwollenaren hebben een onvergetelijke ervaring gehad. Vanaf het moment dat de eerste onderdelen van de busbrug eind januari in Zwolle arriveerden tot en met nu hebben we te maken gehad met alle weersomstandigheden. Er is dag en nacht doorgewerkt om dit weekend mogelijk te maken. Er moet de komende maanden nog veel gebeuren om de busbrug gereed te maken, maar ik ben heel blij dat de moeilijkste klus is geklaard!”, aldus Ed Anker, wethouder Spoorzone.

Komende werkzaamheden

Na het Pinksterweekend gaan de werkzaamheden verder. Uiteindelijk moet in 2019 de busbrug klaar zijn. Dan rijden er dagelijks 1200 bussen over de busbrug. Meer informatie staat op website van de gemeente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.