Jihadist Victor D. uit Heeten: 'Een grote leugen, ik ben nog in Syrië'

"Een grote leugen", noemt jihadist Victor D. het verhaal van GeenStijl. Op de website verscheen vanochtend het verhaal dat de jihadstrijder uit Heeten weer in Nederland zou zijn. D. laat aan RTV Oost weten nog steeds in Syrië te zijn.

GeenStijl stelt dat D. in Den Haag bij de As Soennah-moskee is gezien. Volgens de Syriëganger is dat onmogelijk. "Misschien is het een bekeerling die op mij lijkt", probeert hij te verklaren. 

Daarnaast is Den Haag voor de Heetenaar geen logische plaats. "Waarom zou ik naar Den Haag gaan?", vraagt D. zich af. "Zwolle is veel leuker en dichtbij mijn ouders."

Rechtszaak

D. vertrok in 2013 naar Syrië. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van lidmaatschap van een terroristische organisatie en deelname aan de gewapende strijd. 

Eind januari stond de rechtszaak tegen de 30-jarige jihadist op de rol. De Heetenaar verscheen niet op zitting. Het Openbaar Ministerie gaf aan, ondanks zijn afwezigheid, zo snel mogelijk tot inhoudelijke behandeling van de strafzaak over te willen gaan. Dat gebeurt in juli. 

Meer over dit onderwerp:
Victor Droste jihadist Heeten Syriëganger Nieuws
Deel dit artikel: