Jihadist Victor Droste stuurt video: "Levendig bewijs dat ik nog in Syrië ben"

Syriëganger Victor Droste uit Heeten laat in een video weten dat hij nog in Syrië is. Hij stuurde RTV Oost dinsdagochtend een video om aan te tonen dat geruchten dat hij in Nederland zou zijn, niet kloppen.

Op de website GeenStijl verscheen gisterochtend het verhaal dat de jihadstrijder uit Heeten in Den Haag gesignaleerd zou zijn. Hij zou bij de As Soennah-moskee gezien zijn.

Gistermiddag liet Droste al aan RTV Oost weten dat het "een grote leugen" is. "Misschien is het een bekeerling die op mij lijkt", probeerde hij te verklaren. 

Als bewijs stuurde Droste vanochtend deze video, waarin hij beweert in Syrië te zijn:

In de video staat Droste tussen heuvels en olijfbomen, wat in ieder geval lijkt aan te tonen dat hij niet in Nederland is.

Rechtszaak

Droste vertrok in 2013 naar Syrië. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van lidmaatschap van een terroristische organisatie en deelname aan de gewapende strijd. 

Eind januari stond de rechtszaak tegen de 30-jarige jihadist op de rol. De Heetenaar verscheen niet op zitting. Het Openbaar Ministerie gaf aan, ondanks zijn afwezigheid, zo snel mogelijk tot inhoudelijke behandeling van de strafzaak over te willen gaan. Dat gebeurt in juli.

Meer over dit onderwerp:
Heeten Syrië jihadist GeenStijl Victor Droste Nieuws
Deel dit artikel: