Hengelose Hendrik Hudson zegeviert op landelijke scoutingwedstrijden: 'Dit durf je niet te hopen'

Groot succes voor de Hengelose scoutingverenigingen afgelopen weekend. Maar liefst drie Hengelose teams eindigden in de top tien van de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn.

Het team van Scoutinggroep Bataven Ludger werd tiende en Scouting Cunera-St. Marcellinus derde van alle 106 deelnemende teams. Maar het grootste succes had de Hendrik Hudson Groep. Het scoutsteam van die vereniging werd kampioen van de jaarlijkse wedstrijd.

"Dit durf je niet te hopen", zegt Dionne Jansen. Jansen is teamleider van de scouts, met kinderen van 11 t/m 15 jaar. "De kinderen hebben het fantastisch gedaan."

"Als leiding hadden we eigenlijk geen rol", zegt Jansen. "We hielpen met voorbereiden, maar bij de wedstrijd deden de kinderen alles zelfstandig."

Tent opzetten en keuken pionieren

De scouts werden beoordeeld op een groot aantal typische scouting-onderdelen. Zo moesten ze hun eigen tent opzetten en van palen en touwen een keuken pionieren. "Dat werd vervolgens beoordeeld op stevigheid en veiligheid. Ook het koken werd beoordeeld. Daarbij lette de jury op hygiëne, voedingswaarde en presentatie."

Verder moesten de scouts met een aantal routetechnieken een hike lopen en was er sport en spel. "Heel veel scoutingaspecten komen samen in een weekend", zegt Jansen. "De kinderen moeten ook echt goed samenwerken."

Kersje op de taart

Gisteren kwamen de kinderen bekaf thuis. "Vandaag moeten ze echt even bijkomen", aldus Jansen.

Het team had zich eerder dit jaar geplaatst door de Regionale Scoutingwedstrijden te winnen. "Dat we nu ook landelijk winnen is echt een kersje op de taart."

Meer over dit onderwerp:
scouting wedstrijd Baarn Nieuws
Deel dit artikel: