nieuws

Zwolse pianoman over recordpoging: "Ik heb het zo naar mijn zin"

Alle zestien stationspiano's gaat ie bespelen als recordpoging, Hans Jansen. Het is een lange dag voor de Zwollenaar maar het betekent in ieder geval dat de piano's gebruikt worden waarvoor ze in de stations staan. "Om lekker muziek op te maken en mensen te onthaasten." Want het is de bedoeling dat die gehaaste reizigers even stil blijven staan en alleen maar luisteren naar de pianist. En dat kan iedereen zijn, vindt Jansen.
Het was vroeg opstaan. Al om vier uur vanmorgen was Jansen uit de veren om in Maastricht de eerste van zestien piano's te bespelen. Het deert de Zwollenaar niets. "Het is prima. Ik heb het zo naar mijn zin."
Op die zestien stations in Nederland klinkt in ieder geval het nummer 'Scareway in the Dark' van Passenger. "Omdat dit nummer staat voor wat ik wil bereiken. Dat mensen wat minder gehaast worden, vaker naar buiten gaan in minder vaak zitten weggedoken in hun laptop."

Mensen zijn nieuwsgierig
Zwollenaar Hans Jansen ging eind vorig jaar viral toen hij in een filmpje Wicked Games van Chris Isaak op de stationspiano in Zwolle speelde. De reacties waren enthousiast en Jansen krijgt ook op andere stations in Nederland waar hij op de piano staat, applaus. " Ik krijg hele positieve reacties. Mensen zijn nieuwsgierig."
Om kwart over acht vanavond zit Jansen weer achter de piano waarmee het voor hem allemaal begon. Die in Zwolle. Hij sluit rond kwart over elf af in Leeuwarden en hoopt dan nog net de laatste trein naar Zwolle te kunnen pakken. 

Gewoon doen

En natuurlijk is het mooi om naar Jansen te luisteren, maar de pianoman uit Zwolle hoopt dat zijn voorbeeld ook gevolgd wordt door anderen. "je moet het gewoon doen, gewoon gaan zitten. Ik dacht van mezelf ook dat ik niet goed genoeg was maar daar dachten mensen toch anders over."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.