nieuws

Reekalf doodgebeten door loslopende hond op De Sprengenberg

Reekalf op De Sprengenberg doodgebeten door loslopende hond
Reekalf op De Sprengenberg doodgebeten door loslopende hond © Natuurmonumenten
Een loslopende hond heeft vanochtend in natuurgebied De Sprengenberg in Salland een reekalf doodgebeten. Natuurmonumenten heeft melding gedaan bij de politie. De politie op haar beurt roept de eigenaar van de hond op om zich te melden.
De boswachters van Natuurmonumenten zijn boos over dit leed, wat in hun ogen onnodig is. "Regels zijn er niet voor niets. Gun wilde dieren hun rust en leefgebied. Doet u dit niet, dan is de boete voor u", vertelt boswachter André Stokkingreef. De boete voor een loslopende hond bedraagt 95 euro.
"Mijn hond doet dat niet, dat is steevast het antwoord dat baasjes geven wanneer ze worden aangesproken", vervolgt Stokkingreef. "Maar honden hebben een jachtinstinct en gaan er vandoor. Een ‘speelse’ achtervolging geeft de wilde dieren al enorm veel stress en paniek. Soms met dodelijke afloop: als ze gegrepen worden, wegen overspringen of zichzelf vastlopen in hekwerk. Over dit reekalf werden we getipt,  maar hoe vaak gebeurt dit wel niet zonder dat het wordt opgemerkt door alerte voorbijgangers of een boswachter."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.