Advocaat monstertruckbestuurder Mario D. overweegt cassatie

De advocaat van Mario D. overweegt in cassatie te gaan tegen de straf die het gerechtshof vandaag oplegde tegen de bestuurder van de monstertruck. Mario D. moet 15 maanden de cel in, zo bepaalde het Hof vandaag in hoger beroep. Bij het drama met de monstertruck in september 2014 in Haaksbergen vielen drie doden en tientallen gewonden.

Mario D. wilde altijd koste wat kost voorkomen dat hij de gevangenis in zou gaan en tekende daarom beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank in Almelo. Het Hof legde vandaag echter dezelfde straf op. De enige optie die D. nu nog heeft is cassatie bij de Hoge Raad.


Schuldvraag 

Raadsman Rob Oude Breuil zegt daarbij vooral in te willen zetten op de zogenoemde mate van schuld. Daarin bestaan volgens hem drie gradaties. “Ik heb altijd gepleit voor de mildste vorm. Het gerechtshof heeft in zijn vonnis gekozen voor de middelste. Áls ik in cassatie ga, dan zal het voornamelijk om die schuldvraag gaan.”

 

Oude Breuil doet overigens zelf geen cassatiezaken. “Maar een kantoorgenote van mij wel. Met haar ga ik nu het vonnis uitgebreid bestuderen.”


Achter de tralies 

Mocht D. niet in cassatie gaan, dan zal hij vermoedelijk binnen een halfjaar achter de tralies verdwijnen. “Dan is over 14 dagen het vonnis onherroepelijk. Vervolgens werkt het dan zo dat een verdachte binnen een termijn van circa drie tot vijf maanden in bewaring wordt gesteld.”

 

Volgens Oude Breuil reageerde Mario D. behoorlijk teleurgesteld op het vonnis van vandaag. “Ik heb hem zelf nog niet kunnen spreken. Wel heb ik zijn vrouw aan de lijn gehad. Zij vertelde dat Mario, nadat hij de straf had gehoord, in zijn auto is gestapt om het in zijn eentje te gaan verwerken.”

Meer over dit onderwerp:
Mario d. Monstertruckdrama Nieuws
Deel dit artikel: