Gedeputeerde en Statenfracties: snel informatiebijeenkomst plan zoutwinning Enschede

Niet alleen de gemeente Enschede wist van niets, ook het provinciebestuur was niet op de hoogte van de vergunning van het Duitse zoutwinningsbedrijf SGW (Salzwinnungsgesellschaft Westfalen) om zout te winnen bij Enschede. Gisteren werd duidelijk dat het bedrijf al sinds 2014 zo'n vergunning heeft en er over enkele jaren mee aan de slag wil gaan.

Het CDA Overijssel heeft het signaal opgepikt en organiseert samen met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie een informatiebijeenkomst in Enschede. Wanneer die bijeenkomst volgt, is nog niet bekend.

'Vragen waar antwoord op moet komen'

Volgens het CDA liggen er vragen waar antwoord op moet komen. Een van die vragen is of de vergunning wel past binnen de 'vastgestelde kaders voor activiteiten in de diepe ondergrond'. 


CDA-woordvoerder Bouwien Rutten wil dat op korte termijn alle informatie over deze voorgenomen zoutwinning op tafel komt: “We willen met alle betrokkenen, dus naast de provincie Overijssel en de gemeente Enschede ook met het ministerie en SGW om tafel."

Ook vragen aan de minister

Gedeputeerde Annemieke Traag heeft al aangegeven graag mee te werken aan een bijeenkomst over de vergunning. Gisteren vroeg D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten al aan minister Wiebes waarom Enschede niet is geïnformeerd over de vergunning. Daarop is nog geen antwoord gegeven. 

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede provinciale staten Zout Nieuws
Deel dit artikel: