nieuws

Motorrijder rijdt verkeersregelaar uit Almelo omver

Politie op zoek naar motorrijder
Politie op zoek naar motorrijder © RTV Oost / Rogier van den Berg
De politie onderzoekt een verkeersincident op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen, waarbij een 38-jarige verkeersregelaar uit Almelo gewond raakte. Het slachtoffer was vanmorgen bezig met het regelen van verkeer in de gemeente Haarlemmermeer toen een motorrijder hem aanreed. De botsing leek een bewuste actie van de motorrijder.
Het inzetten van verkeersregelaars was noodzakelijk in verband met een gedeeltelijk afsluiting van de weg, waarbij maar één rijstrook beschikbaar was voor beide rijrichtingen.
De verkeersregelaar kreeg op een gegeven moment van een collega aan de andere kant van de wegversmalling door dat een motorrijder een stopteken had genegeerd en was doorgereden. De Almeloër zag de motorfiets vervolgens op zich af komen en gaf eveneens een stopteken. De motorrijder remde niet af, maar gaf extra gas en botste vol tegen de verkeersregelaar aan. Die kwam ten val en raakte als gevolg van de klap  buiten bewustzijn.
De motorrijder reed door zonder te stoppen. Zijn identiteit is nog niet bekend. De man reed op een oud model motor, droeg een groengekleurde jas en een pothelm. De politie is op zoek naar getuigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.