Ronald Voort: 'Ruim 50.000 euro opgehaald door de Almeloopers tijdens RopaRun 2018'

'Een avontuur voor het leven, dat is de RopaRun. De estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam, die jaarlijks met Pinksteren wordt gelopen', aldus hardloper Ronald Voort uit Almelo.

'Ik mocht mee met team 260: De Almeloopers. De Almelose sportievelingen hebben twee teams: team A en B. Ik zat in team A en mocht starten in Hamburg.

Een hele operatie ...

Naast de lopers zijn er ook fietsers, chauffeurs, fysiotherapeuten en mensen van de catering mee. Een hele operatie dus, maar door de jarenlange ervaring van de Almeloopers een goed geoliede machine.

Twee uurtjes slaap ...

Ik moest met drie andere lopers vijf keer een etappe van ongeveer 56 kilometer afleggen. Na elke etappe werden we afgelost door team B, wat er op neer kwam dat we vijf uur aan het lopen waren, daarna vijf uur rust. In die rust kon je slechts 2 uurtjes slapen omdat je nog moet reizen naar het mobiele basiskamp. En vervolgens nog wilt eten en douchen.

Ronald Voort (Foto: Almeloopers)
Ronald Voort (Foto: Almeloopers)
Fotograaf: Almeloopers
Ronald Voort

Een reis door de tijd?

Je gevoel van tijd raak je helemaal kwijt. Elk  keer na het slapen, denk je dat het alweer een nieuwe dag is. Zelfs wanneer je om 21.00 uur wakker wordt gemaakt voor je nieuwe shift, begroet je toch iedereen even met ‘goedemorgen’.

Lopen voor mijn lief ...

Het doel van de RopaRun is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Iedere deelnemer van de RopaRun heeft wel iemand in zijn of haar omgeving, die te maken heeft met kanker.

Ik ook en dat maakt het allemaal zó bijzonder. De goede doelen die geld hebben ontvangen van de RopaRun staan langs de route je aan te moedigen en soms zelf om je persoonlijk te danken voor de inzet.

Almeloopers tijdens RopaRun (Foto: Almeloopers)
Almeloopers tijdens RopaRun (Foto: Almeloopers)
Fotograaf: Almeloopers
Almeloopers tijdens RopaRun

Een mega ervaring!

Dat maakt het allemaal best wel emotioneel. Maar het geeft ook energie om door te gaan, je vermoeidheid te vergeten. Ik heb zoveel meegemaakt die dagen! Te veel om allemaal op te schrijven.

Gelukkig is iedereen gezond en wel over de finish gekomen en hebben we bij de finish in Rotterdam een mooi feestje kunnen vieren. Als Almeloopers hebben we € 50.897,36 opgehaald voor het goede doel. Het hoogste bedrag ooit, opgehaald door de Almelose sportievelingen tijdens de RopaRun!'.

Sportieve groet,

Ronald Voort (37 jaar).

Deel dit artikel: