nieuws

Doetinchem reageert op Enschedees vliegtuigje: 'Nooit meer naar Twente toe'

Een vliegtuigje met de tekst 'Nooit meer naar Twente toe' vloog eind van de middag boven Enschede. Dit vliegtuigje was afkomstig uit Doetinchem en was bedoeld als tegenreactie op het vliegtuig wat vanmorgen vanuit Enschede de lucht inging naar de Achterhoek.
Vanochtend vloog er een vliegtuig boven de Achterhoek met de tekst 'Enschede staat je goed'. Dit was een nieuwe stap om meer winkelend publiek vanuit de Achterhoek naar Enschede te trekken. 

Tegenreactie

Particulieren, ondernemers en supporters van voetbalclub De Graafschap hebben het vliegtuigje gehuurd. Het is een ludieke tegenactie, schrijft Omroep Gelderland. 'Daarnaast is het ook vanuit voetballievend De Graafschap, omdat wij naar de Eredivisie gaan en FC Twente volgend seizoen in de eerste divisie zit.'

Actie

De actie om meer winkelend publiek vanuit de Achterhoek naar Enschede te trekken, begon vorig weekend. Aanleiding is de opening van de nieuwe N18. De weg tussen Twente en de Achterhoek is vernieuwd om de gebieden beter met elkaar te verbinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.