Grote brand legt autobandenbedrijf in Kampen in as

Bij een autobandenbedrijf in Kampen heeft vannacht een grote brand gewoed. De schade aan het pand is enorm. Bij de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. De ontwikkeling van de brand ging gepaard met grote vuurballen en explosies.

Om kwart voor 1 kreeg de brandweer de eerste melding van de brand in de Dieselstraat. Binnen vier minuten werd opgeschaald naar een zeer grote brand. Nog voor de komst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog boven het dak van het pand uit.

Gasflessen

De explosies die tijdens de brand te horen waren, werden waarschijnlijk veroorzaakt door gasflessen die in het pand opgeslagen stonden. Behalve het autobandenbedrijf is ook een naastgelegen tweedehands autobedrijf door de brand verwoest.

Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand naar omliggende gebouwen oversloeg. Binnen een paar minuten was echter al wel duidelijk dat de autobedrijven niet meer te redden waren.

Lang nablussen

Om zes uur vanmorgen kon de brandweer het sein brand meester geven. Wel verwacht de brandweer nog lang bezig te zijn met nablussen.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Deel dit artikel: