nieuws

Strijd tussen Winterswijk en Enschede geen 'burgemeesterskwestie'

De strijd tussen Winterswijk en Enschede om de gunst van het winkelpubliek is een zaak van ondernemers en geen burgemeesterskwestie. Dat heeft burgemeester Onno van Veldhuizen laten weten tegen omroep Gelderland.
Omroep Gelderland signaleerde dat burgemeester Van Veldhuizen van Enschede en zijn Winterswijkse collega Bengevoord elkaar vorige week informeel spraken over de Enschedese campagne om in de Achterhoek promotie te maken voor Enschede als winkelstad.
Het schoot burgemeester Bengevoord in het verkeerde keelgat dat een promotieteam van de gemeente Enschede in Winterswijk vorig weekeinde reclame maakte voor Enschede als winkelstad.    

Reclamevliegtuigje

De initiatiefnemer van die actie, Enschede Promotie, liet zich ook afgelopen weekend weer in de Achterhoek zien. Zaterdag vloog er een reclamevliegtuigje met de tekst 'Enschede staat je goed' over Winterswijk.
Intussen komen er tegenreacties vanuit de Achterhoek. Zo vloog er zaterdag ook een vliegtuigje over Twente met de tekst 'Nooit meer naar Twente toe' en plaatste de gemeente Winterswijk een paginagrote advertentie in een regionale krant in Overijssel. 
Enschede Promotie heeft nieuwe acties aangekondigd. Vandaag wordt het promotieteam door een woordvoerder van de gemeente Enschede wel bijgepraat over het burgemeestersoverleg in deze kwestie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.