Gemeente Hof van Twente ontruimt bewoond bosperceel in Markelo

De politie heeft in opdracht van de gemeente Hof van Twente vanmiddag een bewoond bosperceel laten ontruimen aan de Holterweg in Markelo.

De eigenaar van een illegale woning op het perceel kreeg een aantal malen van de gemeente de aanzegging om alle bouwmaterialen van het bosperceel te verwijderen, omdat op die plek niet gebouwd en gewoond mag worden. 

Op het perceel staan een recreatiewoning, een aantal bijgebouwen, bouwmaterialen, pallets en een schaftwagen. Op grond van het bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente is het niet toegestaan op het perceel een recreatiewoning te realiseren. Ook is bewoning niet toegestaan. De gemeente heeft geen vergunning verleend voor het gebruik van de grond en voor bouwactiviteiten.

De man reageerde tot vandaag niet op het opleggen van twee dwangsommen om het perceel te ontruimen. De gemeente heeft nu besloten zelf over te gaan tot actie. De ontruiming gaat waarschijnlijk enkele dagen duren. Er zijn vanmiddag al twee auto's in beslag genomen die op het terrein stonden.

Een gemeentewoordvoerster laat weten dat het gaat om de uitvoering van een handhavingstraject dat al in 2015 is gestart. "Alle maatregelen die sindsdien zijn genomen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid, namelijk dat het bouwen en wonen op het terrein moest stoppen. Vandaar dat is besloten het terrein op kosten van de eigenaar zelf te ontruimen."

Volgens haar is het terrein eigendom van de man maar heeft hij geen toestemming om daar iets mee te doen. De eigenaar heeft daartegen bezwaar en beroep aangetekend, maar de rechter heeft elk bezwaar en beroep ongegrond verklaard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: