Kinderen met en zonder handicap keuren nieuwe speelbos Haarle goed

De Speeltuinbende heeft het nieuwe speelbos van Natuurmonumenten in Haarle goedgekeurd. Kinderen met en zonder handicap mochten als eerste testen of het bos voor iedereen goed toegankelijk is.

Lotte is geestelijk beperkt en zij mag met vier kinderen zonder beperking het openingslint doorknippen. "Ze vond het duidelijk spannend," vertelt Ilse van de Put. Zij organiseert deze speeltuintesten door heel Nederland. De leerlingen komen van basisschool 'Op Weg' uit Haarle en 'De Zonnehof' uit Raalte. 

Toegankelijk

Vereniging Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat het speelbos toegankelijk is voor alle bezoekers, ook ouderen die een rolstoel of een rollator hebben. "Opa en oma's willen ook graag met hun kinderen hier kunnen spelen," vertelt boswachter Henk Steen. 

Ervaren

De kinderen duwen met veel lol de rolstoel door het bos en ontdekken dat het nog best zwaar is. "Je moet wel hard duwen!" roepen drie meiden die Paul vooruit duwen. Ook de klimboom is populair. En als één kind niet durft, helpen de anderen hem de boom in.

Samenwerking

"Dat is ook precies de bedoeling," vertelt Van de Put, "Dat de kinderen niet alleen het bos testen, maar ook ontdekken dat gehandicapte kinderen ook gewoon willen spelen." En of het bos is goedgekeurd? Dat is voor de kinderen een eenvoudige vraag. "Ja!" 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: